Αγαπητοί γείτονες και φίλοι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός του βυθού του Όρμου Καταφυγή από ομάδα δυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Τον συντονισμό της καταδυτικής ομάδας είχε ο κ. Βαρδάκας Νίκος της τοπικής σχολής δυτών .Συγχρόνως πραγματοποιήθηκε εκ νέου καθαρισμός των παραλιών μας από μέλη του Συλλόγου .Η κοινή προσπάθεια απέδωσε καρπούς.
Mπουκάλια νερού από πλαστικό. συσκευασίες ροφημάτων από πλαστικό, κουτιά αναψυκτικών αλουμινίου, αντικείμενα από λαμαρίνα όπως δοχεία τυριού,αντικείμενα από συνθετικό καουτσούκ όπως ελαστικά, λάστιχα ποτίσματος, πατάκια, υλικά αγκυροβολίας όπως σχοινιά, ροδάντζες,τμήματα μιας βυθισμένης βάρκας από πολυεστέρα , ένας μεταλλικός κάδος απορριμμάτων ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας. Τελικός απολογισμός θεωρούμε ότι είναι θετικός όχι μόνο για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης αλλά κυρίως για την γνωριμία με τους νέους αυτούς ανθρώπους που μας έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο για νέο καθαρισμό του Όρμου.

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ Σωφρόνης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αποστόλου Απόστολος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Παπουτσής Αθανάσιος. Ο Δήμαρχος κ Σωφρόνης επαίνεσε την προσπάθεια της καταδυτικής ομάδας και του Συλλόγου, δήλωσε ότι η συνεργασία με τον Σύλλογο είναι άψογη και είναι πάντα κοντά στα προβλήματά μας.

Με την πεποίθηση ότι στην επόμενη περιβαλλοντική δράση μας του φθινοπώρου θα έχουμε μαζικότερη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου

Το Δ.Σ του Συλλόγου.

Καταφυγή 17 Ιουνίου 2018